[...] dają rade maksymalnie podnieść niecałe 200 kilogramów to ile lat trzeba ćwiczyć żeby dać rade podnieść ponad 500 kilogramów? Ja mam 31 lat i nigdy nie ćwiczyłem i mam bardzo chude ręce i nogi i maksymalnie podniosę 30 kilo ale tylko do pasa. Gdybym miał podnieść jakiś ciężar powyżej głowy stojąc to by to było około 20 kilogramów. Tamto pytanie o [...]
Cześć. Mam 24 lata, wzrost 185cm, waga 70-72kg, sylwetka szczupła, ektomorfik, chude rece i nogi, ciezko przybrac mi na wadze aby całe moje ciało zmieniło wygląd, jedynie powiększa się mój brzuch. Chciałbym zacząć trening domowy full body workout co drugi dzień, ćwiczenia z hantlami 10kg. Trudno mi trzymać pełnowartościową dietę więc chcialbym [...]
Mam 16 lat i 182 cm wzrostu. Mam problem z moim brzuchem. Jest on nieproporcjonalnie większy od reszty ciała (chude ręce, nogi, twarz). Sądzę, że dobrze się odżywiam (owoce, warzywa). Słodycze jem sporadycznie. Moje BMI jest w normie (ważę niezmiennie 62 kg). Zauważyłem także u siebie dużo słabszą siłę fizyczną względem rówieśników. Chciałbym [...]
[...] mięty lub herbaty oraz płynnych pokarmów węglowodanowych (przetarte kasze na chudym, rozcieńczonym mleku). W miarę poprawy zdrowia poszerza się dietę o chudy twaróg, chude rozdrobnione mięso, gotowane jarzyny i niewielkie ilości surowego masła. W diecie łatwo strawnej dozwolone są następujące produkty i potrawy; mąka pszenna, mąka [...]
[...] większości komórek naszego ciała,szczególnie tych składających się na tkankę mięśniową.Białka są roślinne i zwierzęce. POKARMY ZWIERZĘCE *Wołowina,cielęcina i wieprzowina-chude mięso *Wątrubka i nerki *Chuda szynka i bekon *Drób *Mleko,ser,jogurt,jajka Zawsze wybieraj produkty o obniżonej zawartości tłuszczu -1 lub 2-procentowe mleko [...]
[...] poradzi Ci, by jeśli chcesz mieć szczupłą talię, unikać napojów gazowanych, nawet dietetycznych. Mogą one powodować wzdęcia i zatrzymanie wody. Zwiększ spożycie chudego białka. - Zmniejszając całkowitą dzienną liczbę kalorii zwiększ proporcje kalorii pochodzących z wysokogatunkowego białka. Wielu kulturystów zjada 2,2 - 4,4 g białka [...]
[...] prostego siła generowana jest z praktycznie całego ciała. Błędem będzie zatem ćwiczenie tylko wybranych partii (nie mówiąc już o aspekcie estetycznym- np. wielka klata, chude nóżki). Najważniejszymi ćwiczeniami, które powinny się znaleźć w treningu fightera powinny być: -martwe ciągi (na prostych nogach, klasyczne, stylem sumo, ewentualnie [...]
[...] jest, gdy zaczniesz się comliments nie tylko od tego, jak wyglądasz, ale BIG zaczniesz słysząc słowo LEAN ,, będziesz chodzić i można usłyszeć dużo zastanawiać, jak masz tak chude ,, nikt nie powie, chudy, nikt nie powie małe ,, oni wszyscy używają słowa lEAN ,, chude chude, że ,, to nadal nie gęsto chude ,, grubo chude przychodzi trochę później [...]
[...] Nie wolno zapominać, że połowę ze 125 cm obwodu klatki piersiowej stanowią właśnie plecy. Można mieć w pełni rozwinięte mięśnie klatki piersiowej, ale jeżeli plecy są chude, lub mięśnie najszersze grzbietu nie mają szerokości, miara na centymetrze nigdy nie przkroczy 125 cm. Między klatką piersiową a plecami istnieje ścisły związek. [...]
[...] wykazały, że niski poziom glikogenu w mięśniach zwiększa zapotrzebowanie organizmu na łańcuchy aminokwasów w diecie. Proteina znajduje się w takich pokarmach, jak jaja, chude mięso wołowe, kurczaki, indyki, ryby, chude produkty mleczne. One właśnie powinny stanowić składniki kulturystycznej diety. Tłuszcz to najmniejszy ilościowo składnik [...]
[...] z kurczaka + kasza + warzywa. 4. Makaron z chudym serem + owoce. 5. Wołowina + ryz + warzywa. 6. Tuńczyk w sosie własnym. Inne składniki diety: - rodzynki, orzechy, jogurty, chude szynki, ryby, itd. PODSUMOWANIE: Dieta jest niezmiernie ważna aby nastąpił wzrost masy mięśniowej. Jest taka zasada- "im więcej się je tym się jest większym". Jednak [...]
[...] Wiec teraz rodzi się pytanie, co jeść? Przede wszystkim musimy oprzeć się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste [...]
[...] na proteiny. Włącz do diety białka jaj, mleko (nabiał), odżywki białkowe jako najwyższej klasy białko oraz nie zapominaj także o rybach, piersiach kurczaka czy indyka, chudej wołowinie czy mięsie hamburgerowym. -Węglowodany. Jest to główne źródło energii, można je nazwać „paliwem". Węglowodany są łańcuchami o różnej długości z molekułami [...]
[...] byle, co ale bardziej w produkty zdrowe, lecz nadal w sporych ilościach. Nie chce Ci pisać abyś unikał węglowodanów, ale jeśli tak postanowisz to warzywa i mięso (bardziej chude, ale w gruncie rzeczy nie ma.znaczenia jakie! Bo przecież i tak pozbywasz się węglowodanów) jesz do oporu. Warzywa + mięso. Do tego 1-3 sztuki owoców. [...]
[...] wykazały, że niski poziom glikogenu w mięśniach zwiększa zapotrzebowanie organizmu na łańcuchy aminokwasów w diecie. Proteina znajduje się w takich pokarmach, jak jaja, chude mięso wołowe, kurczaki, indyki, ryby, chude produkty mleczne. One właśnie powinny stanowić składniki kulturystycznej diety. Tłuszcz to najmniejszy ilościowo składnik [...]
[...] się z kanapy częściej i więcej. Na pewno zmieniło się moje podejście do jedzenia - jestem bardziej świadoma, szczególnie gdy grzeszę:) Mam genetycznie taki typ budowy: chude rączki, chude nóżki, płaską pupę, duży biust i duży brzuch. Moja mama wygląda tak samo. I walka z tym brzuchem zajmuje mi większą część życia. A teraz ankieta: Nick: [...]
[...] I ŚNIADANIE (do wyboru): • DO ŚNIADANIA NIEZALEŻNIE OD WYBRANEGO POSIŁKU 1/3-1/2 PORCJI PASTY DR BUDWIG wg przepisu: • 3-6 łyżek stołowych oleju lnianego • 100-200g chudego białego twarogu • można dodać jogurt naturalny 0% tłuszczu – Probiotic dla uzyskania lepszej konsystencji • zmiksować na jednolitą papkę • można dodać szczypiorek [...]
[...] oliwą, szczypiorkiem i pomidorem lub jajka gotowane. - do każdego posiłku dokładamy solidną porcję warzyw. - powinniśmy pić dużo wody. - w każdym posiłku powinno znaleźć się chude źródło białka, warzywa, złożone węglowodany i zdrowe tłuszcze. 3. Co wpisać na stałe do swojego jadłospisu: a) źródła białka: chude mięso, białka jaj, ryby... b) źródła [...]